RSS

Lelaki Playboy a.k.a Buaya Darat



Salam hari rabu. Hari ni nak berkongsi sedikit sebanyak tips-tips nak pastikan apa agaknya sifat sifat seorang lelaki playboy. (^_^)

Apa tu playboy? Playboy sama ke dengan Buaya Darat? Ada yang kata sama dan ada yang kata tak sama. Tapi bagi saya sama je.  Playboy atau buaya darat ni lah jenis-jenis lelaki yang suka mempermainkan perasaan perempuan. Girlfriend lebih daripada satu, dua atau tiga.

Ada yang hensem dan ada yang tak hensem tapi "AYAT POWER". Meleleh air mata awek-awek yang terkena ayat romantik dan bombastik oleh lelaki playboy ni.

Ok, Jom kita terjah apa agaknya ciri-ciri lelaki playboy ni. Perhatikan betul-betul pakwe anda masing-masing lepas ni k?

1. Ramai kawan perempuan.

Masanya banyak di habiskan dengan keluar bersosial dengan kawan-kawan perempuan. Kalau tak kawan perempuan sepejabat pastinya kawan perempuan yang di kenali semasa jalan-jalan di shooping mall.

(Tapi kalau lelaki ni jenis yang "Jambu"  sememangnya perempuanlah kawanya ye :) )

2.  Selalu menabur janji .

"Ok, I janji lepas ni i takkan buat lagi.." Selalu dengarkan ayat ni? kalau sekali takpe, tapi ni berkali-kali dalam sebulan.


3. Pintar bermain kata-kata.

"I tahu memang i salah tapi....."setiap kali pasti memutar belitkan kebenaran.

sekadar gambar hiasan (^_^)


4. Mata asyik melirik sana sini.

Kalau jalan dengan si dia perhatikan matanya. Sekiranya matanya asyik melirik ke arah gadis-gadis lain tanyalah dia. "Kenal ke perempuan tu"
"tak, tengok baju dia lawa la''"
"rasanya macam kenallah.."
Dua jawapan skema yang pasti terkeluar dimulut lelaki playboy.

4. Mudah peramah dengan perempuan.

Lelaki playboy ni majoritinya kurang suka bertegur sapa dengan lelaki yang tidak dikenali tetapi mudah ramah dan mesra apabila bertemu dengan perempuan.

5. Tak pasti berapa ramai girlfriend sebelum ni.

Bila tanya je girlfriend lama dia pasti dia tak tau nak jawab sebab ramai sangat nak di fikirkan. Jadi kebiasaannya akan bagi jawapan yang macam ni
"Malaslah nak fikir , gf lama biarkanlah"

6. Nombor hp lebih daripada satu.

Apabila menjawat jawatan sebagai playboy handphone kenalah lebih daripada satu, begitu juga dengan nombor handphone. 013 untuk anda dan 017 untuk yang satu lain.

Kalau nombor yang sama takut pula tersilap kirim mesej. Kan kantoi... :)

6 antara yang terbaik boleh di sifatkan sebagai pakwe anda seorang playboy. Jika terdapat 4/6 daripada yang di atas adalah betul, apalagi? Jalankan siasatan anda selanjutnya. Jangan tunggu hujan baru nak mencari payungnya.

Selamat bergembira.


p/s Kenali hati dan fahami hati si dia yang ingin kita miliki. Bagaimana? Rahsia Menawan Hati Jejaka Idaman Terbongkar!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 komen:

Nur Areefah berkata...

bakal2 suami ku sila la buang sifat2 diatas ye XD

diraja22 berkata...

hati2 lah dlm memilih..

dunspeak♥ berkata...

memang tepat ciri2 tuh..hee

Ieeko. berkata...

Sangat kenal dengan perangai sebegini :)

arayualan berkata...

huh!!!! jauhi mereka...

intan berkata...

ohho..
akan dihindari!

Umie Nadhirah berkata...

info yang bagus..^^

nak tanya,gambar hiasan tu scan ape ye?HAHA

BTW,Follow u^^

suzie rahman berkata...

benci lelaki begitu.....uhh..xpyh idup dlm dunia ler.werk..

Tanpa Nama berkata...

i sokong 100peRsen.hehe3.

mis aiai berkata...

da slalu kene gan playboy..
besepah kat tepi jalan..
lagi2 playboy cap ayam..
huh!

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...