RSS

Nak Kahwin?


Happy gilerr abang pengantin kat atas tu. Siapa yang tak happy bila dah bergelar sang suami ^_^.
Agaknya apa yang difikiran akak yang kat belakang? Rasa amat bahagia sebab dah bertahun menunggu abang pengantin nak masuk merisik? atau terlalu bahagia sebab impian tercapai walaupun pelbagai rintangan yang berlaku sebelum hari pernikahan. Apa-apapun semoga pasangan ideal ini bahagia ke akhir hayat mereka..

Anda pula bagaimana? Sudah be
rbisik dengan si dia untuk menyatakan hasrat untuk berkahwin dan menjalankan kehidupan baru? Atau anda sudah merancang untuk menghadiri kursus perkahwinan tidak lama lagi? wahh! Tahniah di ucapkan.


Kalau dah menghadiri kursus perkahwinan tu cepat-cepatlah lakukan persiapan ye. Tak kisahlah dari segi zahir ataupun batin. Praktikkan apa yang telah dipelajari semasa kursus perkahwinan anda, itulah asas kebahagiaan rumah tangga.



Renungkan sejenak, adakah kita sudah bersedia untuk menghadapi kehidupan baru? Layak ke aku bergelar suami? Isteri? Mampu ke aku nak bagi nafkah untuk keluargu nanti? Kalau dah ada anak bagaimana pula?
Pasti perkara sedemikian bermain difikiran anda, betul tak? Ambil tindakan sekarang!!
Sediakan pen dan kertas dan mulakan menulis apa perancangan masa depan anda. Bajet semasa berkahwin,bajet kehidupan selepas berkahwin dan kos kehidupan setelah bergelar seorang ibu atau ayah. Fikirkan sejenak, apa yang patut anda lakukan sebelum dan selepas berkahwin agar kehidupan anda bahagia dan amat memuaskan hati anda dan keluarga anda selamanya.

Selamat Berbahagia.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 komen:

maria_na97 berkata...

aku nak kahwin..tapi belum ada calon lagi..

Tanpa Nama berkata...

aku dah kawin..tp nak kawin lagi..boleh tak?hehehe

Tanpa Nama berkata...

bukan mudah nak kawin ni..duiiiiiitttttt

Tanpa Nama berkata...

Aku pn nk kawin..tapi xde calon r...huhuhu..:(

Tanpa Nama berkata...

aku tak nak kawin tapi pakwe aku asik ajak kawin..dia dah ready aku tak ready..mau enjoy..yeah..heheh

Sky Before Pinky berkata...

ehehe..macam2..kan..aku?? sape tak nak kawin..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...