RSS

Perginya seorang lagi artis kesayangan

Belum rasanya sampai sebulan kita meratapi pemergian abang din kita, sekali lagi kita dikejutkan dengan berita perginya seorang lagi artis kesayangan anak-anak muda masa kini.
AL-FATIHAH untuk arwah Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali dengan nama Achik Spin dan Salam Takziah buat keluarga arwah

Penyanyi Achik Spin atau nama sebenarnya Abdillah Murad Md. Shari, 27, meninggal dunia dalam kemalangan ngeri di KM 14.7 Lebuh Raya Kajang-Seremban (LEKAS) dekat sini, Sabtu petang.

Kejadian berlaku pukul 6.15 petang apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang dinaiki penyanyi itu bersama seorang rakan lelaki yang belum dikenali dikatakan terbabas dan melanggar papan tanda.

“Achik meninggal dunia di tempat kejadian selepas kenderaan yang dipandunya itu melanggar papan tanda selepas melepasi kawasan Rawat dan Rehat (R&R) dekat susur keluar ke Pajam.

“Difahamkan kenderaan yang dipandunya itu dalam perjalanan balik ke Seremban bersama seorang rakan selepas menyertai sebuah rancangan di RTM, Kuala Lumpur,” katanya di sini.

Allahyarham meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di kepala dan beberapa bahagian anggota badan.

Allahyarham rakannya yang cedera telah dibawa ke Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban.
Sementara itu Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat dari Mantin, Hamizin Khaidir berkata, penyanyi berkenaan tercampak keluar dari MPV dan orang ramai cuba menyelamatkannya sebelum dia meninggal dunia.

Allahyarham merupakan penyanyi utama kumpulan Spin yang popular sekitar tahun 2002.
Penyanyi yang popular dengan lagu Janji Kita itu telah mendirikan rumahtangga dengan bekas Pegawai Khidmat 
Pelanggan Astro, H.M. Rose Zaitul Suriani Wati Maarof pada Nov 2005.

Mereka dikurniakan seorang cahaya mata, Puteri Rania pada 2007 tetapi meninggal dunia ketika berusia dua bulan akibat demam panas dan masalah usus dalam perut.

Dari DIA kita datang kepada DIA kita kembali,AL-FATIHAH.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

40 komen:

Tanpa Nama berkata...

semoga rohnya dcucuri rahmat.. Amin

Tanpa Nama berkata...

abang din dah pergi.... sekarang achik pula.. al-fatihah

Tanpa Nama berkata...

Rest In Peace...

Tanpa Nama berkata...

sedihnyer..al fatihah

Tanpa Nama berkata...

owh achik tercmpak kuar je ke? bukan terbakar dgn keta tu? mcm2 ceta sy dgr dri mulut org. rep k? im frm brunei

ctea berkata...

alfatihah,,,stiap yg hidup psti akn kmbali jua kpdNya....

Tanpa Nama berkata...

sedey sgt ngn permegian achik ...semoga rohnye dicucuri rahmat..dan ditempat2 org yg beriman...al-fatihah

Tanpa Nama berkata...

alfatihah....buat keluarga achik spin..semoga roh nya dicucuri rahmat..pemergian mu tidak diduga..kehilangan mu tiada ganti nya...

Tanpa Nama berkata...

al-faatiha..

Tanpa Nama berkata...

betul la aku tgk live show arwah pagi semalam kat RTM...(T_T) sedih la sbb dulu aku ada la minat 2 3 buah lagu dia...pastu aku suka tgk diari romeo..kalo korg perasan lama lagu2 spin takde dalam radio..tp sejak 2 menjak ni hari2 aku dgr kat radio era lagu spin tajuk "Janji Kita"...moga dicucuri rahmat ketas roh beliau...amin...

faliza nasri berkata...

semoga keluarga allahyarham terutama isterinye tabah menghadapi semua cubaan...peminat kumpulan spin dari singapore

Tanpa Nama berkata...

cdeyh:( moga rohnya d tempatkan dikalangan org2 yg briman.....amin..

fana berkata...

AL_FATIHA..buat keluarga arwah achik..semoga roh beliau di cucuri rahmat..dan di tempat kan di kalangan org2 yg beriman...AMIN..
knp selepas pemergian achik baru station radio keluarkan lagu-lagu dia? adakah sebab dia kurang popular? tak patut ar cam niy!! arwah jugak sorang seni industri malaysia!! i salah sorang peminat dia.. so please siaran kan lagu-lagu dia,SETIAP HARI... terutamanya di station radio HOTFM.....!!!!!

Tanpa Nama berkata...

semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas rohnya...innalillahhiwainna ialihi rajiun...AL-FATIHAH..

styrene fina berkata...

al-fatihah utk arwah..wt kluarga arwah..trme la dgn rehda dugaan dri ny...

Tanpa Nama berkata...

jgn siarkan lagu2 dia kat radio..kesian wife dia...kalu dgq mesti sedih....aku x la minat sgt dia...tp sedih coz mcm terasa perasaan isteri dia....al-fatihah.

Tanpa Nama berkata...

al-fatihah...

Tanpa Nama berkata...

rasa sedih sangat... sebab mmg minat kat dia.. tp nak buat macamana.. Allah lebih menyayanginya.. semogo isteri achik dapat melalui dugaan ini dengan sabar... alfatihah buat arwah

shazuwan berkata...

aku suka sgt dgar lagu dia..bnar2 tkejut bila tahu dia dh pergi..tp sbgai s'org muslim kita kena redha...tu yg d jnjikan pda kita..
smga rohnya drahmati selalu..Aminn..

Tanpa Nama berkata...

aku terus melangkah pergi..bertemankan sekeping hati...dipenuhi ranjau berduri....sakit pedihnya tak terperi.......di satu sudut ku terdampar.....kelu lesu tak ku sedar...semua kerana peristiwa itu............

Tanpa Nama berkata...

al-fatihah..smoga keuarga arwah dpr trima nya dgn tbh..amin..

Eppy Eoshi berkata...

alfatihah...rakan dari brunei, arwah tak terbakar bersama keretanya tetapi tercampak keluar dari kereta tersebut.

Tanpa Nama berkata...

al-fatihah..dan salam takziah buat keluarga achik spin..semoga achik d'tempatkan org2 yg beriman..

Tanpa Nama berkata...

al fatihah utk arwah achik spin....
pmergianmu sgguh x di duga....

lolipop_guRlz berkata...

btol 2 anonymous ..
npe bile da xde bru nk siar kn..
arghh..
btol2 xcye n smpai skunk xcye koz memg minat gile ngn achik ..
kite btol2 xcye koz dapt tahu achik da xde ...
sblum 2 bru je crte pasl achik ngn family..
5mnit pas 2 dpt tau..
erm..
al fatihah n takziah untuk fmily achik..
bnyak2 bersbar ..

AZIEYAN berkata...

UNTUK ISTERI N FAMILY ACHIK BERSABAR LAH,SEMUANYE ADALAH KEHENDAK ALLAH SWT,KEPADANYA KITA DATNAG KEPADANYE JUGALAH KITA AKAN PERGI BUAT SELAMA-LAMANYA....AL-FATIHAH BUAT ACHIK

lolipop_gurlz berkata...

die smpat dbwak kua la anonymous ..
keta die trbkar lpas die dh kua dri keta ..
nsib bek smpat kua kn ...

Tanpa Nama berkata...

alhamdulliah...Allah masih pelihara mayat nye... al-fatihah

Bzli berkata...

sbnrnye die bukan tercampak kluar @ terbakar, orang ramai yg lalu kat situ yang bawak die keluar, masa orang bawak die keluar die mmg dah tak sedarkan diri dah, semua ni di sahkan oleh ayie SPIN = http://www.facebook.com/profile.php?id=100000976449562#!/profile.php?id=649757409&ref=sgm

Tanpa Nama berkata...

masih sedih dengan permergiaan mu SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT yang pasti yang hidup pasti menyusulnya ,,,,,ITULAH KETENTUAN ALLAH SWT..AL FATIHAH BUAT ARWAH ACHIK,,,

Tanpa Nama berkata...

achik ada jutaan peminat, pendengar setia lagu2 dia..cumenye..peminat dia ni xnmpak coz achik sejak akhir2 ni xbrpe menonjol..tp still peminat rindukan lagu2 dia..rindukan kemunculan semula dia..tnye la org, sape xkenal achik spin? skurng2 nye org pernah dgr lagu n nme dia..ada gak artis seangkatan dia yg xbrpe kenal la..tp achik lain..peminatnye ramai..tp dlm keadaan snyap...bile dia dah xda, bru nmpak, betape org yg yg digelar achik spin mempunyai peminat yg begitu ramai...al fatihah..aku membesar dgn lagu2 spin....

lolipop_guRlz berkata...

memg btol pemint die xnmpak ..
tapi lagu2 die sering ade n dinyanyi kn oleh budak2 sekolah ..
mcm kite ..
crte HELAH lah Yg wat kite bTol2 mInat die ...
lagu2 die .. stiap kli g karoke msti nynyi lagu die .. anonymous jgn ar sedih .. doakn arwah ditempatkn bersma orng2 yg beriman
kite agie xcye ...
n smpai skunk ...
sush nk trime ..
sbb impian nk jmpe die xksmpaian ..
... :'( ...
al fatihah ...

Tanpa Nama berkata...

eerm...jusz sekli jpe arwah time sy zaman sek rendh...time 2 arwah,nana,dato ct,nurul n ajal wt prsembahan kt dewan telok datok banting,selangor...
tp cm xpcye ap yg da t'jd...
ap2 pon kne terima n kehendaak ilahi...
mari amai2 sedekah an al-fatihah kpd arwah...
smge rooh ye d cucuri rahmat n d tmpt2 an owg yg beriman..aaamiiin...

lolipop_guRlz berkata...

wah ..
kire beruntung gak la awk dpat jmpe..
dari kite xdpat jmpe smpai umo dah 17 skunk pun xdpt jmpe die..
kempunan ..
erm..
kite pun xcye gak..
lagi2..
kite bru je blan lpas ckap ngn mama kite present bfday thun ni kite nk jmpe a.achik n u.aznil ..
btol2 sedih sgt ..
kite da lme tgu peluang nk jmpe die..
tapi xpernh berpeluang cm orng lain ..
hurm ..
sedih bile dgr lagu2 die..
n xsbr nk tggu jgn tido lagi esok mlm ..
walaupun hadiah kite xdpat ditunaikn tapi die sntiase di hati kite semua kn..
yela...
ramai2 kite sedkahkn al fatihah untuk arwah achik spin ... dan semoga rohnye bersama dikalngan orng yg beriman ..
aminn ..

Tanpa Nama berkata...

knpa ngn rancangan jgn tdo lg??

sy minat sgt ngn achik,,
sgt2 trkilan ngn berita kematian arwah..:(
dah xde da artis lain yg sy mnt selain achik....

Tanpa Nama berkata...

erm...nk wt cmna ALLAH S.W.T lbh menyanyanginya....erm..smga kluarga acik tbh ujian nie...kta mst redha atas pemergiannya itu...al-fatehah...amin...

Tanpa Nama berkata...

al-fatihah untuk arwah.....semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...
untuk tasha, isteri achik....
..tabah dengan segala ujian yang diturunkan olh s.w.t. kerana yg berlaku tlh ditentukn....

lolipop_guRlz berkata...

kn sptotnye jgn tdo lgi achik ngn nana ..
tapi dorng tkar owng lain ...
achik ngn nana nye dh dtngguhkn ..
mgkin sbb arwah bru je g..
al fatihah ..

yulie berkata...

dah memang trend kat M'sia. Orag dah mati baru nak disebut n diberi anugerah. Masa hidup org tak heran.

Tanpa Nama berkata...

yulie ..
orng dah meninggal la bkan dah mati ..
gne ar bhse elok skit ..
sorie ye lau rsekite nie mnybok..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...